Aktuellt

Välkommen till ICSW Sveriges webbplats

Nu har det hänt. Efter år av diskussioner och förberedelser har ICSW Sverige fått sin egen hemsida. Här ska vi nu hålla er, våra medlemmar och andra intresserade uppdaterade på vad som händer inom vår organisation här hemma men även på Europeisk och global nivå.

Vad är då på gång? Naturligtvis är det bara en sak som är på gång förberedelsearbetet för världskonferensen nästa sommar, den 8 – 12 juli. Tiden rinner iväg och ännu är det mycket som återstår att göra. Med det är inte bara vi på kansliet och de olika kommittéerna som förbereder konferensen. Jag vet att runt om i Europa ordnas det expertseminarier och konferenser med sikte Stockholm 2012. Hur det ser ut i övriga världen vet jag inte men jag vet att medvetenheten om konferensen är spridd över hela världen. Vår hemsida, www.swsd-stockholm-2012.org, har sedan april i år haft 15 000 besökare från hela världen. Vi har också en facebooksida med ca 200 besök i veckan fast vi ännu inte är så flitiga att skriva där.

Hur kan ni som medlemmar engagera er i konferensen? Vi kommer att behöva ett antal volontärer under konferensdagarna och dem hoppas vi kunna engagera bland våra medlemmar. Vidare hoppas vi på ett stort deltagande på konferensen av våra medlemmar. Jätte roligt vore det också om ni kan sända in abstracts. Det är alltid akademikerna som dominerar med abstracts på konferenserna men jag vet att ICSWs medlemmar har mycket erfarenhet att dela med sig av. Skicka in abstracts!!!!! Vi vill också ha hjälp med stipendier till folk från den södradelen av klotet. Myndigheterna tycks inte så benägna att stödja med pengar till denna form av aktivitet längre. Ja, nog finns det att göra.

Den 9 november ska vi ha ett medlemsmöte på Socialstyrelsen kl.17.30 där bl.a. ICSW Sveriges aktiviteter på konferensen ska diskuteras.

Vi ses den 9 november.

Eva Holmberg-Herrström
Ordförande

Relaterat