Cookie-användning

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse (t ex genom att inte behöva se denna skylt på varje sida du besöker) samt från Googles för Recapta i formulär (så att du slipper tyda alla konstiga bokstäver och bilder) och för att hjälpa oss att förbättra innehållet för våra besökare.

Genom att använda webbplatsen samtycker du till användningen av cookies. För att slippa se denna skylt på varje sida måste du klicka på Jag accepterar

Integritetspolicy

Vi har uppdaterat vår integritetspolicy och du når den via knappen till höger.

ICSW:s skribenter

För ICSW:s skribenter används även cookies från Wordpress för att dina personliga inställningar ska behållas mellan besöken.

Integritetspolicy

1 Hur behandlar vi din personliga information?

ICSW Sverige värnar om din personliga integritet och eftersträvar en hög nivå av dataskydd. I denna integritetspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder din personliga information på vår webbplats. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och det är därför viktigt att du läser och förstår vår integritetspolicy innan du använder våra tjänster. Du kan alltid kontakta oss på info@icsw.se om du har några funderingar.

När du använder ett kontaktformulär, vårt eller någon annans, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Vad du heter, vilken e-postadress du har och kanske ditt telefonnummer.

Grunden i allt vi gör är att behandla våra besökare som vi själva vill bli behandlade. Det gäller även när det kommer till information.

Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta besöka oss!

2 Vilka är vi?

Svenska Nationalkommittén
c/o Leif Öberg, Frälsningsarmén
Box 5090
102 42 Stockholm.

Organisationsnummer: 813600-3236
Webbplats: icsw.se
E-post: info@icsw.se

3 GDPR – Dina Rättigheter

GDPR (General Data Protection Regulation) är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 2018-05-25.

Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

3.1 Sammanfattning av vår informationshantering

Om du kontaktar oss med frågor eller information (via email, telefon, mm) så sparar vi informationen samt dina kontaktuppgifter för att kunna följa upp och hjälpa dig vid framtida förfrågningar.

3.1.1 Hur använder vi den här informationen?

Vi använder informationen för besvara dina frågor. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig om du begärt det.

Vill du inte längre ha information från oss så kan du enkelt avbeställa vidare informationsbrev genom att svara på utsänt mail och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen.

3.1.2 Kontaktformulär

Om du lämnar oss ett meddelande via något av våra kontaktformulär kommer det att sparas i databasen under en kort tid samt skickas som email till oss.

3.1.3 Cookie-filer

Vi använder cookies. Det gör vi för att din användarupplevelse ska bli bättre och för att kunna förbättra webbplatsen att bli mer användarvänlig.

Vi använder Googles tjänster ”Google Analytics” och reCAPTCHA. Även dessa tjänster använder cookies. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig.

3.1.3.1 Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

3.1.3.2 Cookie-filer för ICSWs skribenter

När du loggar in som skribent kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

3.2 Dina rättigheter

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Du har rätt:

  • bli bortglömd/raderad
  • till registerutdrag
  • att få eventuella uppgifter rättade
  • till dataportabilitet
  • att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter
  • att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter til Datainspektionen

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@icsw.se.

3.3 Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar här på webbplatsen kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För ICSW:s skribenter som registrerats på webbplatsen sparar vi även de personuppgifter som angavs i användarprofilen. Alla skribenter kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

3.4 Vilka system hamnar dina uppgifter i?

ICSW förvarar personuppgifter enbart i syfte att kunna ha kontakt med våra medlemmar. De personuppgifter vi förvarar (i de fall korrespondensen går till en person och inte till en organisation) är förnamn, efternamn, mailadress lt postadress.

Dessa uppgifter förvaras så de är oåtkomliga för andra. Dvs på en hårddisk som inte är kopplad till olika former av molntjänster. Dessa uppgifter sprida inte till andra eller används i andra syften är att just möjliggöra kontakt mellan ICSW Sverige och våra medlemmar. Dessa uppgifter raderas utifall en person går ur föreningen ICSW Sverige. 

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

  • WordPress vårt program för webbplatsen. Installationen hostas hos manufrog.se
  • Manufrog.se – här lagras vår email, vilket innebär all kommunikation ni har med oss
  • Twitter – om du gillar något inlägg, skriver någon kommentar eller skickar personligt meddelande via Twitter, så sparas dina uppgifter hos Twitter
  • Youtube – om du gillar eller kommentarer en video vi lägger upp så sparas dina uppgifter hos Youtube

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan. Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

3.5 Dataskyddsansvarig

Vår sekreterare Axel Ågren är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig kan du maila till info@icsw.se.